A home office alatt végre eljutottam a fogorvoshoz

Az utóbbi pár hétben home office-ban voltam, azaz távmunkában dolgoztam otthonról. Ezt úgy tudtam megoldani, hogy az irodai számítógépemet távoli vezérléssel irányítottam a laptopomon keresztül. Mielőtt a feletteseim megmutatták, hogy van ilyen, én nem is tudtam róla. Nagyon megkönnyíti a munkát ez a technológia, hiszen ugyanazzal az irodai géppel tudok dolgozni anélkül, hogy ki kellene mozdulnom a házból.

A home office arra is jó volt, hogy elvégezzek néhány régóta esedékes teendőt, amiket a mindennapos ingázás miatt eddig csak tologattam magam előtt. Az egyik ilyen a fogorvos volt: már jó pár éve nem tettem tiszteletemet a körzeti rendelőben, ugyanis eléggé rossz emlékek fűződnek hozzá, melyek nagy részét a gyerek- és tiniéveimben szereztem. Most azonban elhatároztam, hogy keresek egy korrekt, megbízható magánrendelőt, ahol talán már kevésbé kellemetlen élményekben lesz részem.

Egy jó barátomról tudtam, hogy pont a múltkor volt gyokerkezeles miatt egy fogászaton, amit nagyon dicsért. Elkértem tőle az elérhetőségüket, ő pedig átdobott egy linket is. Igaz, hogy ennek a témája kimondottan a fog gyokerkezeles volt, nekem pedig csak egy általános vizsgálatra volt szükségem, viszont hamar megtaláltam a főoldalt, ahol minden infó össze volt gyűjtve, ami csak érdekelhetett. Persze a barátom is mesélt a saját tapasztalatáról: elmondta, mennyire félve kereste fel őket eleinte a problémájával, hiszen hozzám hasonlóan neki sem voltak túl jó élményei azelőtt. Na meg az ember hall mindenféle rémtörténeteket… A Fogorvos Budapest csapata azonban hamar megnyugtatta őt a professzionális és lelkes hozzáállással, amit minden páciensük felé tanúsítanak. Magára a gyokerkezelesre már úgy ment el, hogy egyáltalán nem aggódott. Említette, hogy ebben nagy szerepet játszott az információkban gazdag, mindenre kiterjedő weboldaluk.

Én is belevágtam hát a dologba, és elkezdtem átolvasni az oldal tartalmát. Nem vagyok egy nagy biológus, sosem tartottam különösen érdekesnek a fogakat, de ez a fogászat valamit nagyon jól csinál, mivel – számomra is meglepő módon – képes voltam órákat eltölteni azzal, hogy a fogakról és különböző lehetséges problémáikról tájékozódtam. Az oldaluk egyrészt felhasználóbarát, másrészt igényesen és ízlésesen néz ki. A külső azonban csak egy dolog, nekik pedig a tartalmaik is valóban hasznosak és laikusok számára is könnyen emészthetők.

A főoldalt böngészve végig az volt a benyomásom, hogy ebben a rendelőben engem is szívesen és szeretettel várnak – és nem csak a bevétel miatt, amit jelentek nekik. Az alapelveik, amik rögtön a lap tetején fel vannak sorolva, tartalmazzák is ezt a mentalitást: a Fogorvos Budapest munkatársainak célja az, hogy a pácienseknek egészséges, esztétikus fogsort biztosítsanak, amit azok aztán fenn is tudnak tartani. Lejjebb görgetve, az elveik után találtam rá az első adag információra, ami sokáig lekötötte a figyelmem. Végig az volt a benyomásom, hogy ezek az orvosok nem csak a munkájukhoz értenek, hanem azt is tudják, hogy a pácienseknek mire van szüksége. Nem sok olyan fogorvossal találkoztam, aki vette a fáradságot, hogy ilyen mennyiségű hasznos információval és tudással lássa el az érdeklődőket, akik az oldalára tévednek. A főoldalon kívül ugyanis további aloldalak foglalkoznak mindenféle fogászattal kapcsolatos témával, amiket egytől egyig nagy érdeklődéssel olvastam – pedig, mint mondtam, engem alapból nem szokott lekötni az ilyesmi.

A Fogorvos Budapestnél az alapos, lelkiismeretes munka nem jelenti azt, hogy nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. A honlapon is meg lehet nézni, hogy mennyire baráti árakkal dolgoznak ahhoz képest, hogy ilyen magas minőséget nyújtanak. Amikor elmentem hozzájuk az első vizsgálatomra, ezt a remek munkamorált és a kellemes környezetet élőben is megtapasztaltam. Jó szívvel tudom tehát ajánlani most már én is mindenkinek, akár gyökérkezelés, akár foghúzás vagy bármi más probléma áll fenn. Ha látszólag nincs baj a fogaddal, akkor is érdemes néha elmenni, amikor az időd engedi. Nekem a távmunka alatt volt rá lehetőségem, szóval ha te is ilyen módon dolgozol, akkor lehet, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy időpontot foglalj.