A számítógépekről beszélgettünk, de hamar témát váltottunk

Egy kávé mellett egy jó kis beszélgetés. Számomra fontos, hogy időt szakítsak rá, mint ahogy a barátaim számára is. Nem minden nap, de nem is minden héten, de azért vannak olyan alkalmak, mikor összeülünk egy kávéra. A minap az egyik barátommal kávéztam épp, ő informatikus. Teljesen a munkája rabja, de a jó értelemben. Imádja, amit csinál, és folyamatosan valami újításon töri a fejét. Nagyon lelkes, és csak mesél és mesél. Én persze az egészből egy kukkot nem értek, de ez őt egyáltalán nem zavarja.

Azonban most egy másik téma is szóba került. Nevezetesen a csőtörés, kiderült ugyanis, hogy az irodájukban csőtörés volt és elmesélte, hogy micsoda fejtörést okozott ez nekik. Aztán azt is elmondta, hogy gyorsan érkezett a megoldás, a vizszereles net szakemberei hamar elhárították a problémát. Egész Budapesten és egész Pest megyében állnak rendelkezésre, legyen szó akár csőtörésről, akár duguláselhárításról vagy bármilyen víz- és fűtésszerelési dologról.

A csőtörés alattomos dolog, ezt hangsúlyozta a barátom, hisz általában nem úgy kell elképzelni, hogy hirtelen nagy tömegű víz kezd el hömpölyögni. Ennél sokkal apróbb jelei vannak. Vizesedő fal, foltok, penész. És persze a vízszámla, ami indokolatlanul megnő. Ilyenkor már gyanakodhatunk, hogy csőtörés van. A vizszereles net szakemberei sürgős esetben akár egy-két órán belül is a helyszínre érkeznek, hogy elhárítsák a hibát. Mint ahogy a barátomék esetében is történt, így az iroda zavartalanul működhetett tovább és mindenki hódolhatott szenvedélyének, az informatikának.