A távolságot legyőző internet, és a mindig jó méretű használt ruhák

Messziről csatlakozni egy másik számítógépünkhöz, vagy mindenhonnan elérhető tárhelyet használni valamire? Ha nekem ilyen fiatalkorom lett volna…

Olyan olcsó ruhák, amiknek tökéletesen belőhetők a méretei, ezért látatlanban meg lehet venni őket? A dresspack.hu ezt is lehetővé teszi. Outlet, használt cuccok, minden ami az olcsó ruhák világáról szól, amely olcsóság itt sosem egyenlő a minőségtelenséggel – ezért is nagyon hálás vagyok manapság.

Hogyan működik az említett, unikális mérettáblázata ennek a webshopnak, ami lehetővé teszi, hogy felpróbálás nélkül is tökéletes ruhákat találjunk? Itt a link hozzá: www.dresspack.hu/meretek. Külön van “használati utasítás” és méretbemutató rajz az ingekhez, egyéb felsőkhöz, nadrágokhoz, szoknyákhoz, egész ruhákhoz, overálokhoz, egyebekhez. Leírják pontosan, ruhatípusról ruhatípusra, hogy melyik részétől meddig mérjük le azt a bizonyos részt magunkon, ami kardinális, vagy tegyük meg ezt egy másik, saját ruhadarabon, bármelyik kérdéses pontja ellenőrzéséhez. A nyakbőséget egy ing esetén mondjuk úgy, hogy centivel (mérőszalaggal) körbemérjük magát az ingnyakat, a gallérja hosszát pedig gombtól a gomblyukig kell ugyanígy méricskélnünk. És aztán összehasonlíthatjuk azt a dresspack.hu-s ábrázolással.

Szóval innen rendelhetünk bátran. Nem csak az olcsó ruhák birodalma ez, hanem a minőségieké, és ez egy nagyon jó kis divatszelete a magyar internetnek, ahol blogot is vezetnek divat-témában. Irodai viselet például: írnak róla, miként változott a divat ezen része. Tök jó, hogy egy rendelős helyről, magáról pro tippeket is kapunk, amik nem csak üres frázisokban nyilvánulnak meg, hanem tényleg a témájukat kimerítő, minőségi írások. Kihangsúlyozzák még, hogyan vált ma már annyira változatossá az irodai öltözés világa, hogy ha az ember a környezettudatosságot tartaná ebben szem előtt, vagy mondjuk apró kiegészítőkkel dobná fel az outfitjét úgy, hogy az onnantól a saját személyiségét jobban tükrözze, akkor ez ma már lehetséges. Mert rugalmasabb a “dress code”, mint hajdanán, tényleg, így a variálhatóság is potenciálisan felmerül mindig.

A blézertől a cipőig leírják, hogy miben érdemes gondolkodnunk – akár akkor, amikor az ő készleteik közt válogatunk -. Nadrág, szoknya, egyebek – a kreativitást egyre jobban kiemelik sok helyen, így itt is. Írnak aztán még a cikkeik közt a vintage stílusú szettekről, az alkat szerint válogatott szoknyatípusokról, de nem csak a hölgyeknek vonzó ez a lehetőség: nagyszerű, hogy a divattippek már a férfiakat is érdekelhetik, ezért elérhetők itt is ilyenek.

Így bánj a farmereddel, hogy megóvd a környezeted – mint mondtam, “zöld tippek” is vannak, de akadnak olyan lifehack-szerű írások még itt, amik jó ötleteket adnak a ruhákkal való mindennemű tevékenységhez (tárolás, mosás), és ennek már az egyszerű praktikumhoz van csak köze, nem az olyan elvontabb dolgokhoz, mint a divat. Az én kedvenc cikkem viszont mind közül itt ez volt: “5 érv, hogy miért jó választás a használt ruha”. Mert sokáig nem tudtam elmagyarázni, hogy ez a jövő, sokaknak, pedig ebben én tényleg hiszek! Néhány olcsó, de gondosan kiválogatott ruhadarabot megvenni, egy drága helyett tényleg jobb, és nem csak a változatosság miatt, hanem a szemlélet miatt! Ők így szedik ezt pontokba helyettem is: 1. egyediség 2. az egyik legszennyezőbb iparág támogatásának visszafogása 3. általános környezetvédelem 4. pénztárcakímélés 5. minőségi mutatók. A saját szavaimmal fogalmaztam most meg, amit írnak, de érdemes végigolvasni, ők hogyan teszik ezt kifejtőbben. Az utolsó pontot kiemelve azonban: tévhit, hogy a használt ruhákról a kopottság vagy ilyesmi kéne eszünkbe jusson. Pont az a lényeg, a ruha, ami megéri a továbbértékesítést, az eleve tartósabb, minőségibb volt kezdettől, tehát relatíve garantáltan egy jó darabot fogunk megvenni. Ami többszöri mosás után is még arra érdemes! Tegyünk is így! Az olcsó ruhák a DressPacknél sohasem rossz minőségű ruhák – pont fordítva!