Egy kis segítség

A számítógépek terén finoman szólva sem vagyok egy zseni. Mindenben én sem lehetek, én erre ezt szoktam mondani. Persze én is tanultam róla, sokat foglalkoztam vele még az iskolában, de őszintén megvallva valahogy nem az én világom ez az állandó babrálás a gépekkel.

Ezért, amikor valamilyen számítógépes problémám van, akkor mindig Peti, az egyik barátom segítségét kérem, aki mindig nagyon készségesen segít is nekem. Ez így volt a múltkor is. Nem működött a gép, ezért egyből hívtam Petit, aki távoli számítógép vezérléssel szinte se perc alatt megoldotta a problémát.

Persze ilyenkor szoktunk egy kicsit dumálni is és Peti elmondta, hogy nagy logopédus keresésben vannak a gyermekének.

Én egyből ajánlottam is neki a szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalt, amelyet Szabó Szilvia készített és remek feladatokat tartalmaz. Azért is ajánlottam neki, mert a saját tapasztalatok alapján mondhatom, hogy ez a módszer tényleg segít. Nekünk legalábbis rengeteget segített és nagyon megérte az ára.

Ez valójában egy könyv, amely a Látogatás a tudás birodalmában címet kapta. Ezen könyv segítségével nagyban megkönnyíthetjük a gyermekünk iskola-előkészítését is. Egészen pontosan 156 A4-es oldalon tudunk különböző játékos feladatokról olvasni, amelyek hozzájárulnak a gyermek személyes fejlődéséhez és ahhoz, hogy minél könnyebben és sikeresebben tudja elkezdeni az iskolás éveket. Persze, nem csak az iskolakezdésben tud nagy segítségre lenni ez a mű, hanem a diszlexia megelőzésében, valamint nagyon jó terápiás hatása is van, illetve remek készségfejlesztő tulajdonságokkal is bír.

szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php

Mivel egy könyvről beszélünk, így bárhova magunkkal tudjuk vinni és bárhol tudjuk használni. Nem csak otthon, hanem például, amikor elutazunk valahova vagy nem otthon töltjük az időt. Nagyon fontos a rendszeres gyakorlás, ezért az is, hogy mindenhova magunkkal vigyük és naponta foglalkozzunk vele. A könyvben érdemes sorban haladni, de persze minden gyereknek más és más az üteme, így ez egyénileg változhat. Ha valamelyik rész nehezebben megy, akkor oda ajánlott visszatérni és megismételni.

A könyvvel nagyon hozzájárulhatunk gyermekünk önbizalmának építéséhez és egyben sikerélményt is tudunk neki nyújtani. Az iskolakezdéshez már olyan készségekkel fog rendelkezni, amelyekkel sokkal könnyebben fogja tudni majd venni az első akadályokat.

Emellett pedig a szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon található kiadvány segítségével többféle készséget és képességet tudunk fejleszteni, mint a szókincsbővítés, a kognitív folyamatok fejlesztése vagy akár a térbeli tájékozódás.

Petit nagyon felvillanyozta és segítettem neki megrendelni a könyvet.