Gyógytorna újpest helyett most éppen a János Pál pápa téren

Amíg Újpesten éltem, addig evidens volt, hogy a gyógytorna újpest központjában kell, hogy legyen, ahová rendszeresen járok. Most viszont, hogy változott az életem és elköltöztem a belvárosba már sokkal inkább ott kerestem megoldást a problémámra és szerencsémre a közelében is találtam: a János Pál pápa téren, a Therapy4U Gerincterápiás központot, ami mellette még Medical Fitness stúdió is egyben.

Mivel a munkám egyértelműen az asztalhoz és székhez köt, ezért nem tudok mást tenni, mint egész nap ülök és embereknek segítek intézni mindenfélét, ami a távoli vezérléssel kapcsolatos. IT-sként ilyen a világ, persze nagyon szeretem a munkámat, de azért elég hamar megtapasztaltam az egész napos ücsörgés árnyoldalait. Ez borzasztóan nehéz dolog! Nem tűnik annak, de higgyétek el, hogy rettenetes egész nap csak ülni. Nagyon hamar elsorvadnak bizonyos izmok és persze a plusz kilók is sokkal könnyebben felszaladnak, mint egy aktív, mászkálós életmód mellett. Így alakult, hogy hamar szükségem lett arra, hogy legyen egy jó gyógytorna újpest központjában, amire rendszeresen eljárhatok, mert az nem állapot, hogy a húszas éveim végére már rendszeres fájdalmaim és mozgásszervi panaszaim vannak.

Most pedig, hogy a belvárosba költöztem, már a Therapy4U az én rendszeres gyógytorna központom, ahová mindig szívesen járok. Egy héten már csak egy órát veszek, korábban ez persze nem így volt. De a Back to Balance szemléletmód segítségével sikerült eljutni oda, hogy most már tényleg azért járok hozzájuk, mert egyrészt jól esik a mozgás, másrészt pedig mert szeretnék minél többféle mozdulatsort és technikát elsajátítani, amit aztán a hét többi napján akár az otthonomban is alkalmazhatok.

Az általam említett Back to Balance szemléletről többet is olvashattok a therapy4u.hu oldalán, de tulajdonképpen annyiról van szó, hogy egy jól felépített struktúrával eljuthatunk oda, hogy visszanyerjük a rugalmasságunkat és az egyensúlyunkat – értsétek ezt szó szerinti és átvitt értelmében is. Az első lépésben a terapeuta megvizsgálja, hogy honnan eredeztethető a fájdalom, amivel felkerestük a stúdiót. Itt aztán minden turpisságra fény derül, még az is kiderülhet, hogy a sok ücsörgés mellett ráadásként rossz cipőt is hordok a talpamhoz. A fájdalom pontos helyét szövetre pontosan megkeresik, majd azt ott helyileg csillapítják mindenféle gyógytornász és gyógymasszőr technikákkal. Ez a rész eddig kellemes, hiszen egyre inkább úgy érezzük, hogy elmúlik a fájdalom és végre lesz kedve az embernek a mozgáshoz.

Itt jön a mi részünk: el kell kezdeni mozogni. A gyógytorna újpest központjában is nagyon jól ment, de itt aztán méginkább olyan gyakorlatokat kaptam, amiket testhez állónak éreztem. Bár most itt írásban nem tudom reprodukálni, de a lényeg, hogy a Therapy4U központból minden alkalommal kellemesen fáradtan, de diadalmasan távoztam, mert úgy éreztem, hogy a kezelések alkalmával mindent beleadtam és ennek folyamatosan láttam is az eredményét. Ma már újra úgy érzem, hogy ura vagyok a testemnek és nem okoz gondot a cipőkötés. Nagyon hálás vagyok ezért a Therapy4U csapatának, hogy ennyit foglalkoznak velem és továbbra is nagyon szívesen járok hozzájuk heti rendszerességgel edzeni, erősödni és gyógytornászni, hogy aztán később se legyen problémám a mozgással.

gyógytorna újpest