Ipa mentes székhely Budapesttől nem is olyan messze

Természetesen bárminek utána lehet már manapság nézni az interneten, szóval nem kell mindenhez is érteni, bőven elegendő, hogyha tudjuk hol keressük a válaszokat és megoldási lehetőségeket. Azonban az, hogy távolról is tudjam vezérelni a számítógépemet egy olyan dolog az életemben, amit nem feltétlenül tudok ennyire egyértelműen végezni, kezelni egymagamban. Persze meg lehet erről is nézni egy csomó tutorial videót a neten, de nekem könnyebb volt benne szóbeli segítséget kérnem egy közeli barátomtól, aki sokkal jobban ért a számítógépekhez, mint én. Miközben telepítettük a megfelelő szoftvert a laptopra elmesélte, hogy most indította el a vállalkozását a közelmúltban és micsoda lehetőségek várnak most a kezdő vállalkozásokra…A legtöbbet talán az ipa mentes székhely lehetőségéről beszélgettünk, hiszen ez mindkettőnket foglalkoztatott.

Ez egy olyan lehetőség, amit a szekhelycentrum.hu kínál a hagyományos, budapesti címek mellett. Ez az opció abban tud többet a budapestieknél, hogy valóban ipa mentes székhely, azaz aki ott választja ki ezt a szolgáltatást, annak nem keletkezik iparűzési adó kötelezettsége. Ez elég nagy előny lehet bizonyos esetekben, hiszen aki olyasmivel foglalkozik, ami nagy IPA-t generál, annak ez ajándék lehetőség gyakorlatilag. 39 900 + áfáról van szó, amiért cserébe 6+1 ajándék hónapnyi székhelyszolgáltatást kaphat a vállalkozó. Szerintem ez nagyon kedvező ár, hiszen ha még hónapokra is leosztom gyakorlatilag havi 6 ezer alatt marad a díj, ami alacsonyabb, mint egy átlagos telefonszámla.

Ennek az ipa mentes székhelynek a budapesti megfelelő is nagyon kedvező, hiszen a 29 900 forint is nevetséges összeg, de természetesen itt nem lesz IPA mentes a vállalkozó, hiszen Budapest nem tartozik ebbe a körbe. Az iparűzési adó elkerülése az újlengyeli székhely kapcsán lehetséges, ami tényleg nincs messze Budapestről, bár remélhetőleg sokat nem kell odajárnia annak sem, aki ott választ magának székhelyet.

A szolgáltatással együttesen jár az is, hogy a megadott címen a szolgáltató részéről átveszik az érkező küldeményeket és elküldik elektronikus úton, majd a hónap végén együttesen postán is. Ezért ha valakinek valóban csak a székhelye szól ide, akkor aztán nincs különösebb teendő, nem kell ezekre a címekre járni a hivatalos küldeményekért, mert továbbítják oda, ahol egyébként valóban zajlik a munka – vagy ahová kérjük a továbbítást.

Az ipa mentes székhely tehát nem jelenti azt, hogy valakinek egyből Újlengyelbe kell állandóan járni, de azt jelentheti, hogyha igénye van rá, akkor lemehetnek az ottani irattárba megkeresni egy-egy dokumentumot, vagy amire épp szüksége van. Mindemellett pedig természetesen a szolgáltatás részét képezi a budapesti székhelyeken található tárgyaló helyiségek használata, úgyhogy mivel nagyon tetszettek ezek az ötletek a beszélgetésünk kapcsán, egyből meg is rohamoztam a szekhelycentrum.hu-t, hogy bővebb információkat találjak, mindenről.