Ma már minden lehet távolról vezérelt…na de egy hőszivattyú?!

Ahogy fejlődik a technika, egyre többet lehet hallani a távolról vezérelt számítógépekről és egyéb készülékekről. Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga. Bizonyos mértékig meg tudom érteni azokat is, akik ellenzik, hogy minden internetes és elektromos legyen. Ellenben azt az álláspontot sem tudom teljesen elutasítani, amely szerint haladni kell a korral és élvezni, megragadni a technika nyújtotta lehetőségeket. Néha valóban kissé feleslegesnek tűnnek az újítások. Olyat is hallottam már, hogy valaki tudja működtetni a kaput vagy az ablakokat a távolból (az már más kérdés, hogy mi oka lenne kinyitni a kaput amikor nincs otthon, ha csak nem idegeneket akar beengedni a házába).

Ami viszont tényleg hasznos lehet, az a távolról vezérelt fűtés. Ha elutazunk kikapcsolódni, vagy hosszabb időre üresen marad a lakásunk, jól jöhet a távolról történő hőmérséklet szabályozás lehetősége. Fontos tudni, hogy nem csak az embereknek van szükségük a megfelelő klímára, hanem a bútoroknak, csöveknek, falaknak is.

Nem is hittem volna, de tényleg létezik távolról vezérelhető fűtés, klíma, sőt még hőszivattyú is. Ennek az információnak a PACO HAUS hőszivattyú forgalmazással is foglalkozó weboldal segítségével kerültem a birtokába.

Ezen a felületen meglehetősen sokféle hűtő és fűtő berendezést vásárolhatunk meg. Elérhetők fűtőpanelek, fűtőszőnyegek, hőszivattyúk, különböző klíma berendezések. A PACO HAUS hőszivattyú és légkondi készülékek egyaránt minőségi gyártók által készített termékek. A cég nagy gondot fordít arra, hogy az összes általa eladásra kínált eszköz teljesítménye megfelelő legyen: a webáruházba kerülést mindegyik márka esetében részletes kutatás és ellenőrzés előzi meg.

A klíma berendezések között sok olyat találunk, amelyek távolról is vezérelhetők. Bizonyos esetekben az egyes termékek leírásában azt is kiemelik, ha gyakran fordul elő probléma a wi-fi kapcsolatukkal. Például azoknak, akiknek lényeges szempont a távolról vezérelhetőség, nem annyira ajánlják az Aux klímákat, ellenben a Panasonic által gyártott készülékeket annál inkább.

A honlapon böngészve egy nagyon különleges terméket is találtam. Ez egy olyan klíma, ami tulajdonképpen hőszivattyú, és -mondanom sem kell- távolról vezérelhető. Egészen pontosan a PANASONIC Etherea Nordic NZ25 fűtésre optimalizált klímáról van szó. Ez egy olyan berendezés, amelyet skandináv időjárási viszonyokhoz terveztek. Annyira, hogy magyar nyelvű leírás sem elérhető hozzá. Emellett érdekes, hogy az eredeti nyelven írott leírásban nem klíma, hanem hőszivattyú névre hallgat. Extrém hidegben is képes nagy teljesítményt nyújtani: míg az átlagos készülékek névleges teljesítménye jelentősen csökken a hőmérséklettel együtt, a Nordic klíma ekkor is megtartja ennek 95%-át. A benne található Nano-G szűrőrendszer miatt a levegő tisztítására is kiválóan alkalmas.

Az allergiások és asztmások fellélegezhetnek, hiszen a szoba levegője érezhetően jobb lesz a termék használatával. Ezen felül pedig szagtalanító funkciója és antibakteriális szűrője is van. A formatervezésnél a skandináv vonalhoz hűen az egyszerűségre és letisztultságra törekedtek. Ha bővebben szeretnénk tájékozódni, a Paco Haus honlapján minden tudnivalót megtalálunk a termékről, kellő részletességgel feltüntetve.

Nem csak a klíma vagy hőszivattyú berendezésekről, de magáról a cégről is elérhetők a szükséges információk. Megtekinthetjük a pontos címüket és a nyitvatartási idejüket. A cég adószámát, jegyzékszámát, valamint az elérhetőségeket szintén megtaláljuk. Tájékozódhatunk a szállítási és fizetési módokkal kapcsolatban. A hagyományos telefonos és e-mailes kapcsolatfelvétel mellett pedig gyorsabb online üzenetet is küldhetünk. Ehhez csupán név, email cím, telefonszám, tárgy és az üzenet megadása szükséges.