Nem lehet lemondani a modernitásról, de nem is érdemes

Még, úgy 10-15 éve tartottam magam abbéli elszánásomban, hogy otthon, a munkán kívül, kizárom, amennyire csak lehet a számítógépet. Egyik kollégám, aki még a közös kirándulásaink alkalmával, sokszor egy erdő közepén is rákapcsolódott mobilnettel az otthoni gépére, hogy elintézzen ezt-azt, mindig győzködött, hogy ezt engedjem el, mert úgyse fog menni. Mostanra kellett belátnom, hogy igaza lett. Nem csak azért, mert a karatén-időszak alatt otthonról dolgoztam, és távoli számítógép-eléréssel, videókonferenciák segítségével rájöttünk, hogy szerencsére be sem kell mennünk a céghez, mégis az egész rendszer működtethető maradt, de még a hobbim elmélyítésében is az internet sietett a segítségemre.

Illetve, konkrétabban a gazdabolt.hu volt, ami segített. Csak, hogy konkretizáljam, mi volt az a webhely, a számomra leghasznosabb dolog mostanában az interneten, ami miatt ott ragadtam. Hiába van pont egy olyan hobbim, ami kiszólít falura, és ottani, hagyományos tevékenységhez kapcsolódik, még ezt is előre tudja lendíteni a netes tevékenységem, egy ilyen kiváló webshoppal, mint amilyen a Gazdabolté, ami nem is csak egy webshop önmagában. Hanem annál is több. Egy komplett életvitel (másoknak megélhetés) sokrétű megtámogatása. Nem csak azért járnak oda az emberek, hogy ágvágó fűrész eszközt vegyenek, vagy épp műtrágyát, hanem, hogy információt, segítséget kapjanak számos dologban.

Azon kaptam magam tehát, hogy kint vagyok apám szőlőjében, amit már hobbi gyanánt, de nagyon lelkesen igyekszem rendben tartani, és ott is már igénylem a mobil-internetet, hogy elérhessem a Gazdaboltot. Egyrészt, ha elfogy valami, vagy szükségessé válik a szőlőben, akkor azonnal rendelek belőle, másrészt, ott fel tudom tenni a felmerülő kérdéseimet, harmadrészt, a már meglévő cikkekből, videókból hasznos információt kaphatok, ha szerencsém van, ott azonnal, instant módon, és egy csapásra megoldja ez valamely problémámat. Ha már ágvágó fűrészről volt szó, tényleg ajánlom, hogy nézzétek át, hogy micsoda választék van, elsősorban a legjobbra értékelt dolgokból (szűrhettek márkanevekre is a termékekben), másrészt nézzétek meg azt is, micsoda video-archívumot érdemes ott “átnyálazni”, annak érdekében, hogy felzárkóztasson mindenkit a termékek használatának tudományában. Én egész nap, más tevékenység közben is elindítok egy-egy videós anyagot náluk, hogy szóljon a háttérben, és tanulok, tanulok, nem tagadom, kicsit szórakozok is közben. Mert nekem ez lett a világom. Vágyok kimenni a szőlőbe, és ezt is a Gazdaboltnak köszönhetem, mert míg eredetileg úgy éreztem, ez nekem túl nagy feladat lesz, az ő segítségükkel mégis minden flottul megy.

Természetesen nem hátrány – finoman szólva -, hogy a termékkategóriáknál van “Borászati- és vegyi anyag” rész is, így a szőlőből az lesz végül, ami apám elgondolása alapján mindig is a termesztés fő oka volt, de, mint mondtam, minden más szekció is nagyon hasznos ebben a webshopban, mert mindent megtalálok. A legtöbb dolgot nagyon jó áron ráadásul, és néha vannak ingyenes kiszállításos akcióik. Zseni az egész! Gazdálkodjatok ti is, kikapcsol, sikerélményt ad, a gazdabolt.hu-val pedig a profi “szponzor” is adott. Ja, és persze a gyümölcsfák is azért maradtak meg ilyen szépen a kertben, mert megtaláltam a Gazdaboltot. Az internetet pedig pártolom már annyira, hogy fotóalbumba és egy blogra is feltöltöm, micsoda csodákat rejt a kert – az én kertem!

ágvágó fűrész