Nem lehet mindent távolról megoldani

Mostanában, amikor már a távoli számítógépes vezérlésnek köszönhetően távolról meg tudunk oldani problémákat, kicsit talán nehezebben vesszük rá magunkat arra, hogy ha segítségre van szükségünk, akkor azt ne online akarjuk megoldani. Néhányan könnyen kérnek segítséget, míg mások ezt gyengeségként élik meg, és inkább maguktól próbálják megoldani a gondjaikat. Még akkor is, ha tudják, hogy egyedül talán nem fog menni. Ha azonban valami komolyabb problémával kell szembe néznünk, akkor néha még a beismerése és a felismerése is nehezen megy, nemhogy még segítséget is kérjünk. A függőségek például pont ilyenek lehetnek.

A Felépülők csapata viszont pont azon dolgozik, hogy az alkoholizmussal küzdőknek hatékony segítséget tudjanak nyújtani. Egy olyan programot hoztak létre, ami valóban tud segíteni a függőségtől szenvedőknek. Ez a program pedig nem más, mint egy 28 napos bentlakásos felépülési program. Itt olyan embereknek tudnak segíteni, akikben az elhatározás már megszületett. Változtatni szeretnének, és elég erős az elhatározásuk a felé, hogy józanul szeretnék élni a mindennapjaikat az elkövetkező időkben.

A program keretén belül kiscsoportos foglalkozások várják a felépülni vágyókat. Mindenre gondosan figyelnek a szervezők, és segítők, így a csoportok sem véletlenszerűen kerülnek kialakításra. Ezek a 4-6 fős csoportok úgy kerülnek kialakításra, hogy figyelembe veszik a motiváció és a hajlandóság mértékét, így valóban egy egymást segítő és előre vivő, valódi csapat lehet belőlük. A 28 nap alatt pedig arra is felkészülhetnek, hogy milyen lesz majd az élet józanul és hogyan tudják megállni a kísértést. Egy bentlakásos program ezért is lehet hatásosabb, mint az 1-2 órás találkozók, hiszen folyamatosan keretek között van az ember, és nehezebb így újra az italhoz nyúlni. Amennyiben többet olvasnál erről, ezen az oldalon mindent megtalálsz: https://felepulok.hu .

A program a családtagokat és a közeli hozzátartozóknak is tart konzultációt illetve előadásokat, hiszen a teljes felépüléshez rájuk is szükség van. A támogató környezetre a program letelte után is szükség van, így erre is kiemelten figyelnek. Ebből is látszik, hogy valóban értenek ahhoz, hogy mi szükséges a teljes felépüléshez. Mivel már átélték ugyanezt, így a tapasztalataikból merítve tudnak másoknak is segíteni.

A 28 nap elteltével pedig nem engedik el senki kezét sem. Ingyenes utógondozás keretében segít a Felépülök csapata az embereknek, hogy a mindennapi életük során is tartós maradhasson a 28 nap alatt elért eredmény. Ezzel a lehetőséggel minden ember élhet, aki a 28 nap elteltével úgy érzi, hogy szüksége van még a segítségre. A Felépülők tárt karokkal várnak mindenkit, hiszen másoknak segíteni az egyik legszebb dolog. Ők pedig pontosan tudják azt, hogy egy alkoholizmussal küzdő, majd abból felépült embernek mire van szüksége.

Amennyiben utána olvasnál ennek a nagyszerű programnak, itt megtalálod őket: https://felepulok.hu. Hátha ismersz te is egy olyan embert, akinek segítséget tudnak nyújtani. Viszont arra érdemes figyelni, hogy ezen a programon olyan embernek tudnak segítséget nyújtani, akik ezt valóban szeretnék is. Azoknak szól ez, akikben megvan a hajlandóság, őszinték tudnak lenni, meg van bennük a kellő nyitottság és tenni is szeretnének azért, hogy józanul élhessenek tovább, ne pedig egy függőséggel együtt.