Távoli vezérlés segítségével tanultam a cégalapításról

Világéletemben rossz voltam informatikából, ellentétben a legjobb barátnőmmel, Zsófival, aki az egyetemen is programozást tanul.

Én úgy döntöttem, hogy diplomaszerzés helyett inkább dolgozok néhány évet egy cégnél, azután pedig – ha már úgy érzem, készen állok – megalapítom a saját vállalkozásomat.

Az igazság az, hogy eddig nem igazán mertem belevágni ilyesmibe, mert azt se tudtam, mi fán terem ez az egész. A családunkban senki nem űzte ezt a tevékenységet eddig, így még ennyi tapasztalatom sem volt. Ráadásul, mint korábban írtam, a számítógép használata sem az erősségem – a blogoláson kívül nemigen használom semmire, ezért amikor legelőször próbáltam az interneten utánanézni a cégalapítás rejtelmeinek, nem találtam túl sok releváns információt.

Szerencsére Zsófi mindig ott van nekem, amikor szükségem van rá – innen ismerszik meg az igazi barát, és nem is lehetnék hálásabb azért, hogy van nekem. Megneszelte ugyanis, hogy el szeretném végre indítani a vállalkozást, amiről már kiskorom óta álmodoztam. Fel is hívott szerda este, és megkért, hogy engedjem át neki a számítógépemet, hogy távolról vezérelhesse. Nem tudtam, ez mit jelent pontosan, de úgy tettem, ahogy kért. Hamarosan már Zsófi irányította a gépemet a saját otthonából, és az interneten megnyitott nekem valamit – nem értettem, hogy csinálja, de nem is ez volt a lényeg.

cégalapítás menete

Egy olyan weboldalra irányított engem, ahol a cégalapítás menete volt részletesen elmagyarázva. Nagyon örültem annak, hogy megtalálta nekem ezt az oldalt, hiszen éppen ilyen hasznos és releváns cikkre volt szükségem. Először közösen néztük át a fontosabb pontokat, azután Zsófi magamra hagyott, hogy felfedezhessem a weblap többi részét.

A cikkből megtudtam, hogy céget alapítani ma már egyáltalán nem drága mulatság, és nem is tart túl sokáig: képzeljétek, a bejegyzés alig néhány nap alatt lehetséges!

Ez nagy megkönnyebbülést jelentett nekem, mert tényleg azt gondoltam, hogy ez valami extrém módon bonyolult dolog. A szekhelyszolgaltatas24.hu azonban a hasznos cikkeknél jóval többet kínál. A cégalapítás menetét bemutató írásukból ugyanis kiderült, hogy mindenképp szükség van egy székhelyre ahhoz, hogy szabályosan működjön a vállalkozásom.

Ehhez nagy segítséget nyújthat a székhelyszolgáltatás, ami – mint megtudtam – a hozzám hasonló kezdő vállalkozóknak különösen előnyös, hiszen megkímélhetjük magunkat egy csomó adminisztrációtól. Nem kell külön figyelni arra, hogy mindig át tudjuk venni a székhelyre érkező hivatalos leveleket, mivel ezeket teljes körűen intézi helyettünk a székhelyszolgáltató.

A szekhelyszolgaltatas24.hu azért is rendkívüli, mert nem csak a cégalapítás menetében, hanem a székhelyem menedzselésében is tud segíteni – így két legyet üthetek egy csapásra, és nem kell azon aggódnom, hogy valamit elfelejtek vagy elrontok. Mindenképpen rájuk fogom bízni a vállalkozásomat, és már azt is tudom, hogy az újlengyeli székhelyüket veszem majd igénybe, hiszen ezen a településen nem kell iparűzési adót fizetni.

Imádom Zsófit, amiért megtalálta nekem ezt az oldalt, és az informatikai ismereteit is, hiszen a távoli számítógép vezérlés teljesen lenyűgözött. Ha végeztem a cégem megalapításával, megkérem, hogy tanítson meg rá!