Új korszak íródik a “menőség terén”

Egyre halkulnak azok a hangok, hogy az “elektromosság az autózásban nem is olyan menő”. A kétkerekű közlekedés tekintetében pedig nem is voltak talán ilyenek. De biztos nem nagy számban. Hiszen, hát már hogy ne lenne az menő? Nézzünk csak szét, milyen vagány dolgok vannak a motorbolt.co.hu shopban – hogy csak egy kiindulási alapot mondjak -, ami persze mindenféle motorosnak, biciklisnek, robogós embereknek ajánlott boltocska. De, ahogy az is menővé vált, hogy a korlátlan internettel, távoli asztali vezérléssel kapcsolódik mindig mindenhová, aki akar, az utcán sétálva is, úgy az is menő, amilyenné ezek az elektromos hajtású kétkerekűek váltak. (Ilyen dolgokból is jól, és mindenre kiterjedően szétnézhettek a motorbolt.co.hu netboltjában, és akkor meg is értitek majd rögvest, mikről írok éppen)

elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés

Emlékszem, amikor a haverom előkapta anno az első MacBookját, amit valaha láttunk és neki már volt hálózati elérése akkor is mindenhez… Leesett az állunk. Ahogy mondjuk egy bicikli is lehet ma high-tech, trendi, akár elektromos, akár nem. Azt próbálom csak leírni tehát, hogy a modernitás, a korszerűség mindig menő, ne higgyünk más irányú hangoknak. Legyünk olyanok, akik élnek az innovációkkal!

A motorbolt.co.hu is igencsak trendi és egyre inkább populáris vonulatokat követ. Nem hittem, hogy amikor elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés tematikájára kerestem rá, akkor majd egy ilyen oázist fogok ebben találni, de ez megnyitotta nekem a XXI. század kapuját! Csak alkatrész kellett, de még egy vízlepergető dzsekit is rendeltem végül, meg jó kis bukót a fiamnak! Rájöttem, tényleg ez kell nekem: egészséges leszek a kerékpárt használva, de mégsem arról van szó, hogy egy múltszázadi eszközt használok majd… Szóval veszek többet kerékpárból! Használhatóság alapján különféléket. Ha nézem akár a bukósisak-választékukat a Motorboltnál, nem maradt kétségem, hogy van értelme gyűjteni, spórolni, mert meg fog változni az életem -gondoltam -, és nagyon fogom élvezni. Így is lett. És büszkén kihúzhatom magam, mikor mások látják, milyen módokon közlekedem a városban!… Emlékszem, ahogy reménykedtem benne, és kicsit szorítottam magamnak, hogy össze-összefussak egy-egy ismerőssel. Mert szó szerint büszke voltam. A https://motorbolt.co.hu-ról menő ruhákat is rendeltem tehát, amiket úgy terveztek, szabtak, alakítottak ki, hogy bizonyos járművek használatát segítsék. Több közlekedési eszközöm is van már – nem csak biciklik -, összesen négyet, a családnak ebből a boltból vettem, és emlékszem, úgy éltem meg ezt az egész korszakot, hogy egy új ember lett belőlem. Mindenki javára, a családtagokéra is.

Nem véletlenül említettem persze a elektromos kerékpár hátsó kerék szerelést (visszakanyarodva kicsit egy fontos témára). Ez a shop ugyanis nem csak a közlekedést, a közlekedés-viseletet és a közlekedők védelmét tartja mondjuk szem előtt, hanem adnak el mindenfélét, a kerékpárok, motorok szereléséhez is. A terület minden aspektusát megfogják, nem egy felszerelés boltról beszélünk, nem egy bicikli bolt ez, nem elektromos kerékpár szerelőműhely, hanem ezek közül mindegyik egy kicsit egyben.

Lássuk a kategóriákat egyenként… Kerékpárosoknak szánt népszerű márkák és termékeik: Koliken, Ztech, Neuzer, Gepida, Dema, Csepel. A “járgányokhoz” mindenféle kellék is akad itt tehát, de ezt még később, még jobban kifejtem. Nem kizárólag felnőttbiciklik vannak, hanem gyermek kerékpárok is – gyermek tekintetében is több korcsoportra célozva.

A motorosoknak mindenféle ruházat érhető el. Seventy, Roleff, Revit. Ezen gyártók termékeik közt a ruházati kiegészítők is beszerezhetők ezen shopon keresztül, legyen szükségünk biztonsági, vagy kényelmi kiegészítőkre… Hóban, fagyban, nagy melegben. Mindig tekerhetünk! És következik tehát a “Kerékpár & Motor alkatrészek” nagyobb kategória. Hát itt nehéz volna felsorolni, hogy mi minden van, mert tényleg szinte minden. Talán hiányzó terméktípust is nehéz volna találni, de ember legyen a talpán, aki végignézi a kínálatot. Ugyanakkor logikusan vannak alkategóriákba rendezve a cuccok. Kitölti az egész oldalt ugyan, ha lenyitjuk a menüsorból ezt a menüpontot, de címszavakkal jól irányítanak, hogy rátaláljunk arra, ami kell. Még motorolajok is vannak, meg robogó alkatrészek. Aztán újabb külön menüpont fent, a főoldal menüsorának végén a gumik menüpontja. Úgy lett kitalálva mára mindenféle közlekedési eszköz, hogy a gumi szinte mindennél kardinális, ugyebár. A motorbolt.co.hu-n a minőséget és a választékot pont úgy megkapjuk, mint minden egyéb mást. Vannak bicikli gumik és motorgumik is. Utóbbiak ezen kategóriákra: cross, robogó, enduro, mopedek, utcai gépek, túragépek, salakmotorok, chopperek. És van természetesen téli motorgumi is.

A téli gumi motorra, az egy érzékeny kategória, hisz a téli motorozás nehéz műfaj. De nem lehetetlen! Ma már semmi sem az… Speciális anyagkeverékű abroncsok ezek, de fejlődik a technológia, úgyhogy ha a motorozás feltétlen szerelmesei vagyunk, már nem kell nélkülöznünk többé az eszközt egy teljes évszakon keresztül… (Illetve akár tovább, mert télies időjárás gyakran van, még akár márciusban is, de ne csüggedjünk! Pont ezt mondom. Szerezzünk be téli motorgumit inkább, ha már kellően rutinosnak érezzük magunkat – azért persze vigyázzunk)

A téli motoros gumik továbbá nem minden motortípusra elérhetők ugyan, ezért azt javaslom, olvassunk is utána azért, hogy milyen paripát lovagoljunk, ha a nyáron kívül máskor is tartósan használnánk. Ez már eldőlhet a vásárlásnál, így válasszunk jól. A MotorBolt választékában vannak ugyanakkor ipari gumiabroncsok is. Mi mindenre? Mezőgazdasági gépekre, molnárkocsikra, vagy kerti kisgépekre is. Ezek nagyon hasonló, vagy akár részterületek akár a bicikli-szerű dolgokkal, szóval nem meglepő, ha egy kiterjedt készletű ilyen webshop nyújt nekünk ilyesmit is. Ugyanakkor, szétnéztem párszor a motorbolt.co.hu-hoz hasonlóknál, és azért ekkora választékot keveset láttam. (Vagy csak azok nehezen oldották meg, hogy mindenhez eljussak hamar, míg a MotorBolt-on van annyi, de annyi almenü, mégis egy-két kattintás mindez, ha tudjuk, mit akarunk)

Olyan gumikiegészítőket is vásárolhatunk, mint a gumijavítók, vagy szelepalkatrészek. De van náluk quad gumik is, utánafutókra gumifelületek, de olyan is rendelhető, mint rollerre vagy babakocsira való kerékkategória. Látjátok? Ilyen gyakoriak az összefonódások!

Örökre el kell azt felejteni, hogy az csak a menő, ami nagy, hangos és hagyományosan “férfias”. Ugyan, kérem… Van, akinek a babakocsija menőbb, mint egy-két, feltűnősködésre alkalmas régi gépkocsi. A vagányság szerintem tényleg pont abban áll főleg, hogy haladni tudjunk a korral. Aki halad a korral, az a menő, mert egyrészt nincs híján a korszerű ismereteknek, másrészt ki tud nézőpontokat, saját látásmódot is alakítani. Tudja, mire van szüksége. Egyénisége van! Aki pedig az elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés műfaját is vágja, az valószínűleg eljutott egy olyan szintre, hogy egy önálló szakma szintjén eligazodik valami nagyon korszerű terepen.

Ilyenek legyetek, ne maradiak. Közben persze a kényelem mindig lebegjen a szemetek előtt, de nem mindig a régi, jól megismert út a leginkább járható.